Możesz uzyskać 3% rabatu, ale wartość koszyka musi przekroczyć 500,00 zł.
Więcej informacji
Opis:
Płatki Supervit to uniwersalny pokarm przeznaczony do codziennego karmienia większości gatunków ryb wszystkożernych.
Linia Premium to gotowe pokarmy z wieloma atrakcyjnymi dodatkami, które zapewniają rybom m.in. doskonałą kondycję, piękne kolory i większą odporność na choroby. Linia Premium obejmuje zarówno produkty uniwersalne, jak i specjalistyczne, przeznaczone do żywienia ryb o szczególnych wymaganiach pokarmowych.
Potrzeby żywieniowe i energetyczne ryb zabezpiecza niezwykle bogata receptura, na którą składa się kilkadziesiąt wyselekcjonowanych składników najwyższej jakości. Osiem różnych rodzajów płatków, które wchodzą w skład pokarmu, zawiera m.in.: naturalny immunostymulator beta-glukan, spirulinę, kalmary i skorupiaki, w tym smaczny kryl. Oprócz beta-glukanu, odporność ryb na choroby wzmacnia stabilizowana witamina C.
Zawarte w składnikach pokarmu naturalne karotenoidy wzmacniają kolory ryb i wpływają pozytywnie na funkcjonowanie całego organizmu. Tak bogata receptura płatków Supervit sprawia, że mają one szczególne zastosowanie w popularnych akwariach wielogatunkowych, gdzie stanowią podstawę diety uzupełnianą, w zależności od potrzeb, pokarmami roślinnymi i wysokobiałkowymi.
Ten pokarm dostępny jest również w innej formie:
Supervit Granulat,
Supervit Mini Granulat,
Supervit Chips,
Supervit Tablets A,
Supervit Tablets B.
Główne cechy:
podstawowy, uniwersalny pokarm dla większości ryb
dodatek witaminy C poprawia odporność
zawiera beta-glukan, naturalny immunostymulator
idealny dla akwariów towarzyskich i wielogatunkowych
Skład:
ryby i produkty rybne, zboża, roślinne ekstrakty białkowe, mięczaki i skorupiaki (mączka z kryla min. 1%, mączka z kalmarów min. 1%), produkty pochodzenia roślinnego (w tym ekstrakt z czerwonej papryki 1 200 mg/kg), glony (Spirulina platensis min. 0,5%), drożdże (w tym Beta-1,3/1,6-Glukan 1 000 mg/kg), oleje i tłuszcze, materiały paszowe pochodzenia mineralnego (w tym zeolit 1%). Składniki analityczne: białko surowe 48,0%, oleje i tłuszcze surowe 8,0%, włókno surowe 3,5%, wilgotność 6,0%.